Byløb i Hillerød 6.april 2002

Deltagere: KFUM Spejderne i Hillerød - Megalipperne.

Lørdag d. 6. april afholdtes byløb i Hillerød centrum. Alle aldersgrupper fra 6-17 år deltog. Byløbet var en stor succes med ca. 30 deltagende spejdere og 15-20 ledere. 

Vi startede kl. 10:00 på "Posen" i Hillerød og spejderne gik derefter rundt i byen til ialt 6 sjove og meget forskellige poster der spændte over forskellige typiske spejderaktiviteter. Vi sluttede med fælles grill på "Torvet", hvor spejdere, ledere og forældre blev budt på ristede pølser. 

Alt ialt en morsom dag i flot solskin og med rigtig mange mennesker i byen. 

Starten går fra Posen i Hillerød med instruktion og opdeling i hold.
Første post var "vandret elastik-spring". 

Et antal cykelslanger er bundet sammen og det gælder om at løbe så langt frem som muligt med cykelslangerne omkring maven.

Når først man er kommet så langt frem som muligt skal man lægge en pind så man tilsidst kan se hvem der er kommet længst.

I dette tilfælde var der 2 "elastikker". En der var lagt dobbelt og en der var lagt tredobbelt. Så kunne de små og store kæmpe om rekorden indbyrdes.

 

Anden post var en typisk spejderopgave. To ledere var stødt sammen på cykel og var faldet.
Her var der tale om både brækkede arme og hovedlæsioner.

En vanskelig opgave !

Tredie post var en rigtig klassiker - pionering.

På Christians Torv skulle hele patruljen hæve sig mindst een meter over jorden.

Løsningen var i de fleste tilfælde at bygge en 3-buk med rafter på tværs således at patruljen kunne sidde eller stå på disse.
Fjerde post var knobbinding. På et meget stort reb skulle der bindes knob. Dette foregik midt på Slotsgade - hovedgaden.
Men fjerde post indeholdt endnu en opgave. Over hovedgaden var bundet en tørresnor i bedste italienske stil. På denne hang der strømper af forskellig art og især længde. 

I virkeligheden dækkede det over en morsekode. Korte strømper var prikker, lange var streger. Små stykker minestrimmel angav nye bogstaver og lange sorte strømpebukser var nye ord. 

Budskabet var: Pionering er sjovt.

Femte post lå ved ISO og var en kimsleg. Kimslege går ud på at genkende ting vha. sanserne udover synet. Derfor skulle de naturligvis have bind for øjenene.
I dette tilfælde var det sandorme. Derudover skulle der gættes ting som: En røget sild, en fjerkost, en edderkop af plastik, en klump kold havregrød, hundeprutter (fra Bon-bon) etc. etc. 

Nogen ting føles ulækre lige når man rører ved dem, men det giver et godt gys.

Her meldes der klar til sjette og sidste post på torvet.
Opgaven gik i al sin enkelhed ud på at guide et medlem af patruljen rundt i en labyrint (med bind for øjnene). Patruljen skal instruere personen fra sidelinien så denne undgår snorene fra start til slut. 

Ikke altid en nem opgave - især når de mindste ikke altid kender forskel på højre og venstre og ikke kender udtryk som "drej 180° rundt".

En pænene baggrund for man iøvrigt næppe: Frederiksborg Slot i høj solskin.

Til slut samledes alle, store som små,  omkring grillen og fik et par velfortjente pølser med brød.
En hyggelig afslutning på en god dag.
Inden alle skal hjem skal vi dog lige have spejdersangene.

Tak til alle der deltog og en særlig tak til holdet bag arrangementet der havde kastet tid og flid i hele projektet.