Sct Georgsløb 22.april 2001 i Hillerød

Sct Georgsløb 22.april 2001
Sørøvere

Deltagere: Grønne, Gule og Blå spejdere fra Hillerød i alderen 6-8 år, 8-10 år og 10-12 år.

Vi begyndte med at samle os alle sammen og så kom vi op i sådan nogle grupper. Så begyndte vi at gå ud i skoven og der havde vi fået sådan et skattekort før vi gik.

Her ses juniortroppens spejdere ved afslutningen. De venter spændt på resultatet.

Vi startede på post 3 og der fik man en hue på hovedet og så gjaldt det om at komme længst ud på planken uden at falde i vandet.

Post 3

Så gik vi videre til post 4. Så var det, at vi så sådan et hvidt skilt der sad på en pind hvor der var bundet en snor om. Der stod start. Snoren var til at måle længden og Jeppe skulle gå 7 skridt. Så skulle han gå 14 skridt syd og 14 skridt mod øst. Skattekisten var begravet under blade og grene og på skattekistens låg var et dødningehoved. Der måtte vi tage 2 guldkarameller hver.

Post 4

 

Så gik vi videre til post 5. Man sømmede nogle sorte stykker sammen til en båd. Så skulle man sætte master på og sejl.

Post 5
Post 5
Her er det os bævere og ulvene der venter på afslutningen. Det er mig der står næsten i midten.

Så gik vil til post 6, hvor der var sådan en stor træbakke som vi skulle vippe kugler ned i hullerne på.

Post 6

Så gik vi videre til post 1. Der skulle vi med store jernkugler prøve at trille over til de træstykker, hvor der også var dåser bagved. Så gjaldt det om at enten fange fjender eller prøve at fange føde.

Post 1

Så gik vi videre til post 2. Der skulle vi lave sørøverflag og det var ved ruinen på fantasiøen. Vores flag havde et dødningehoved på.

Post 2
Her får vi så at vide om vi har vundet. Det er sørøveren der fortæller os det.

Vi vandt ikke. 

Så skulle vi alle spejdere ud at spise frokost og bagefter vi havde spist frokost så måtte vi godt sejle med de både som vores gruppe havde lavet. 

Søsætning af vores skib.

Vores båd havde sådan et hul i siden, så der kom hele tiden vand i vores båd hver gang vi sendte den ud på vandet og i starten når vi prøvede den nogle gange så lige pludselig faldt den på hovedet og tabte nogle sejl, men dem fik vi fisket op igen med en pind. 

Her søsætter vi skibet igen.

Den vendte hele tiden når vi havde sendt den afsted og så flød den hele tiden tilbage til os igen.

Her får Birgitte en præmie af sørøveren. Det er fordi ulvene vandt noget.

(Ulvene blev den bedste gruppe i deres aldersgruppe.  Den bedste gruppe er den der har højeste gennemsnit for sine patruljer).

I kan også se nogle af sørøverflagene.

Bagefter vi havde sejlet med både sluttede vi alle spejdere af. Vi fandt ud af hvem af os der vandt og fik flest point. Vi vandt ikke. Så var det bagefter at vi godt måtte gå over til vores mor og far, hvis de altså var der.

Elizabeth, Bæver, 7 år.